Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

lørdag den 30. maj 2009

Vindue paa Eurasien: Gastarbeiter overfoersler fra Rusland til hjemlande falde med Halvdelen siden sidste efteraar

Paul Goble

Wien, maj 25 - Gastarbeiters i Den Russiske Føderation sender cirka 50 procent færre penge tilbage til deres hjemlande i toldinformationssystemet, end de gjorde for seks måneder siden, et fald, der rammer mange af disse lande, som fortsat er stærkt afhængige af sådanne overførsler, ekstremt hårdt.
Ruslands centralbank har rapporteret, at i sidste kvartal af 2008, overføre betalinger fra usbekiske, tadsjikiske og ukrainske vandrende laborers udgjorde 1,76 milliarder dollars, en tredjedel mindre end i tredje kvartal. Og resultater for første kvartal af 2009 tyder disse betalinger er faldet 25 procent mere (www.bfm.ru/news/2009/05/25/sng-poterjalo-polovinu-perevodov.html).
Som følge heraf er den samlede tilbagegang har været 50 procent i løbet af de sidste seks måneder. For nogle lande, der udgør en reel modgang. I Tadsjikistan, for eksempel, sådan overførsel betalinger udgør mere end 45 procent af BNP, i Moldova, omkring 40 procent og i Kirgisistan, 35 procent.
Virkningen kan være endnu større end disse tal tyder på. Muzaffar Olimov, lederen af en tadsjikiske Research Center, siger, at overførsler er faldet 30 procent siden starten af året. Og moldovisk bank embedsmænd siger, at nedgangen har der været 29,2 procent siden slutningen af 2008.
Desuden, og i skarp kontrast til flere år siden, et stigende antal af sådanne Gastarbeiters er fra hovedstæderne i disse lande i stedet for landdistrikterne, et mønster, der vil betyde en forringelse forventes at have en mere umiddelbar indvirkning på det sociale og politiske ansigt af disse stater.
Ifølge russiske bank tjenestemænd, Gastarbeiters gør omtrent det samme antal overførsler, som de gjorde for et år siden, men størrelsen af hver overførsel er nu mindre, en afspejling af faldende eller i mange tilfælde ubetalte lønninger. Desuden er antallet af arbejdstagere, er faldende, idet det samlede juridiske indvandrede arbejdstagere er faldet 13 procent i første kvartal af dette år.
I betragtning af størrelsen af overførsler i forhold til BNP i mange af disse lande, disse fald vil gøre det langt vanskeligere for deres befolkninger og regeringer til at klare den aktuelle økonomiske krise, en mangel, som kan formodes at have både indenrigs-og udenrigspolitik konsekvenser.
På den ene side er disse tendenser kan producere social uro eller i forventning om en sådan uro, endnu mere undertrykkende regering aktioner. Og på den anden side, disse falder gøre enhver form for bistand fra udlandet endnu mere markante i forhold til de politiske retningslinjer for regeringerne i regionen.
, Som igen bidrager til at forklare, hvorfor Moskva i de seneste uger har samtidig været at spille op rapporter om sin bistand til SNG-landene og været kritisere støtte fra EU eller USA. Og det hjælper også til at forklare, hvorfor mange kommentarer nu insistere på, at disse lande skal vælge mellem Moskva og Vesten.

fredag den 22. maj 2009

Netanyahu og Obama begynde centrale forhandlinger i USA

Israelske premierminister Benjamin Netanyahu afholder samtaler med amerikanske præsident Barack Obama i Washington den ømtålelige mellemøstlige spørgsmål.

fredag den 15. maj 2009

Mistanke over Hutton Report printer for parlamentsmedlemmer udgifter laekke

Mail on Sunday spekulerer at kilden til Telegraph's serie af Gasudtagningsrør om parlamentsmedlemmer udgifter stammer fra samme trykkeri hvor lækket Hutton-rapporten blev udskrevet. De Hutton rapport til døden af Dr. David Kelly blev lækket til søndag på tærsklen til offentliggørelsen i 2004. Siden fredag, den Telegraph [...]

lørdag den 9. maj 2009

Mystery omgiver en feline felon med en passion for stroemper

Ejerne af en kat med en passion for strømper er leafleting deres naboer i Loughborough område for at se, hvis de mangler noget.

fredag den 1. maj 2009

Nyheder i mandater: Y-fronter ridning hoej i recession

Salget af Y-fronter er steget med 35% siden recessionen begyndte ifølge detailhandlerens Debenhams