Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

søndag den 27. september 2009

Mubarak ejer Hvide Hus samtaler

Præsident Hosni Mubarak i Egypten er at forberede sin første samtaler i Det Hvide Hus siden 2002, da en chill ned på USA-egyptiske bånd.

Hr. Mubarak har rost præsident Barack Obama, der gjorde en vigtig tale i Kairo i juni og skitserede sin Mid-East planer.

Han ventes at sige til hr. Obama arabiske stater er villige til at gøre deres til fred, hvis Israel fastfryser bosættelserne i de besatte Vestbred.

Israel har hidtil nægtet at tage dette skridt, trods gentagne US opkald.

Mandag, gentog hr. Mubarak hans insisteren på en egyptisk avisinterview, at de arabiske stater ville normalisere forbindelserne med Israel, men kun en gang en omfattende fred blev opnået.

BBC diplomatisk korrespondent Jonathan Marcus siger Obama administration har forsøgt at trykke på nulstillingsknappen med Egypten.

Under Bush år, faldt de to nære allierede ud over Irak, den israelsk-palæstinensiske konflikt og Egypten \ 's menneskerettighederne.

Hvide Hus 'talsmand Robert Gibbs sagde Obama-Mubarak møde skal ses som "fortsætter vores opsøgende arbejde i Mellemøsten".

"Hvert land i regionen på begge sider af dette spørgsmål har vist ansvar for at opretholde som vi gør fremskridt i retning af en varig fred i Mellemøsten," fortsatte han.

Hr. Mubarak \ 's Washington tur var planlagt til maj som led i en ny runde af forhandlingerne i Mellemøsten, men han aflyste den efter sin afdøde højtelsket 12-årige barnebarn, Muhammad Ala Mubarak.

Rettigheder tvist

Forhandlinger mellem hr. Mubarak og USA's udenrigsminister Hillary Clinton fandt sted mandag aften. Ud over at Israel og palæstinenserne, samtaler dækket Iran, som begge nationer frygter, er at bygge atomvåben.

Udenrigsministeriums talsmand, Philip Crowley sagde fru Clinton også rejst Egypten \ 's menneskerettighederne, som er blevet stærkt kritiseret af valgkamp grupper.

"Det er noget, vi rejser i hvert møde på højt plan, vi har," Crowley fortalte reportere. "Vi vil gerne se Egypten slå ind på en vej til at udvide den politiske dialog."

Human Rights Watch har kaldt hr. Mubarak, der har styret landet Egypten i 28 år, en autoritær hersker "præsiderer over et system, hvor modstanderne er kneblet og fængslet, og hvor tortur er udbredt".

Tilføjelse til forværringen i bånd under George Bush \ 's ny embedsperiode var åbne amerikanske kritik af menneskerettighederne og de demokratiske situation i Egypten.

Men, analytikere siger, det blev senere blødes op midt bekymring over den demokratiske genopblussen af radikale islamiske bevægelser som den palæstinensiske Hamas og Egypten \ 's Muslimske Broderskab.

Hr. Mubarak sagde i et amerikansk tv-interview, at han ikke ville tolerere uden indblanding i hans land \ 's anliggender.

Hr. Obama \ 's tale i Kairo i juni havde til formål at sætte en ny tone i USA's forbindelser med den arabiske og muslimske verden, ved at understrege større gensidig forståelse, men nogle kritikere sagde den retorik, skjulte en mangel på konkret politik.

Den israelske regering har stejlede på sjældne amerikanske pres for at standse sin ekspansion af bosættelserne på besat palæstinensisk jord, siger bosættelser skal have "naturlige vækst".

Intenst diplomati er fortsat at finde et kompromis mellem de normalt tæt alliancefrie allierede; i mellemtiden, er Egypten blevet expending sine bestræbelser på at skabe forsoning mellem de stridende palæstinensiske parter Hamas og Fatah.

Ingen kommentarer: