Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

tirsdag den 15. september 2009

USA \ 'video terrorist \' fundet skyldig

En amerikansk domstol har fundet en mand skyldig i medvirken terrorgrupper ved hjælp af video-optagelser Washington vartegn og sende bånd i udlandet.

Anklagere sagde Ehsanul Islam Sadequee rejste til Bangladesh for at opfylde terrorceller og forsøgte at hjælpe en pakistansk gruppe med forbindelse til terror angreb.

Ved hans retssag i Atlanta, den 23-årige benægtede enhver deltagelse i terroraktiviteter.

Sadequee, der er født og opvokset i USA, vender op til 60 år i fængsel.

Under retssagen - hvor Sadequee repræsentere sig selv - han erkendte, at han havde brugt tid på at diskutere jihad i online-fora, men sagde, at det var tom snak.

"Vi var umodne unge fyre, der havde fantasi løbe vild," sagde han til nævninge, har AP nyhedsbureau. "Men jeg var ikke dengang, og jeg ikke nu, en terrorist."

Terror bånd

Anklagere sagde, at han og en ven - Syed Haris Ahmed, der blev dømt i juni om lignende afgifter - kørte omkring Washington og filmede 62 klip fra forskellige steder, herunder US Capitol, et brændstof depot og en frimurerisk tempel.

De sagde, at han derefter sendt mindst to videoklip forklædt som "Jimmy \ 's 13th fødselsdagsfest" og "volleyball konkurrence" til et oversøisk kontakt.

Amerikanske embedsmænd også fastslået, at Sadequee havde kommunikeret med Mirsad Bektasevic, en Balkan-født svensker dømt i 2007 for at have planlagt at sprænge et europæisk mål at tvinge tilbagetrækningen af udenlandske tropper fra Irak og Afghanistan.

Men Sadequee \ 's familie, sagde sagen var et eksempel på over-ivrig retsforfølgning i kølvandet på angrebene den 11. september.

"Selv om [amerikanske præsident Barack] Obama har meddelt der \ 's vil være et skift, det hasn \' t virkelig gået ned til den generelle forståelse af den samfundsmæssige og sociale holdninger," hans søster, fortalte Sonali Sadequee AP.

Strafudmåling er fastsat til 15. oktober.

Ingen kommentarer: